​Pozvánka na distanční formační seminář 20.3.2021 od 10,00 (Sekulární františkáni)

pro schůzku klikni 20.3.2021 od 9,45 na tento odkaz: https://selfsignup202010239222-edt.my.webex.com/meet/info

PROGRAM a příspěvky ZDE

Návod na připojení – klikni na odkaz. Souhlas se stažením aplikace Webex. V složce se staženými soubory klikni na Webex.exe. Čekej až se Webex nainstaluje (chvíli to trvá). Zadej své uživatelské jméno – prosím zadej opravdu své příjmení – ať víme, že je přihlášení od tebe. a zadej svoji e-mailovou adresu. Klikni na další. Čekej až se připojíš do aplikace. O používání po připojení budeš poučen před seminářem. Když nemáš Notebook, potřebuješ k PC kameru a mikrofon. Po nahrání aplikace klikni na Připojit se a počkej až tě vedoucí semináře pozve do místnosti.

Jak přistupovat ke starým a nemocným.“

Na společném setkání 20. března 2021 v 10,00 do 11,30, které  bude probíhat přes internet budeme mít všichni kdo se připojí možnost na téma diskutovat. POZVÁNKA

Vše co se v našem životě děje může sloužit jako příležitost ještě více se přiblížit našemu Bohu. Poslední rok se učíme vložit své starosti na Boha, Učíme se také více si všímat našich bližních. Jsem však většinou jen laici a neumíme se starat profesionálně, jen svým srdcem.

Mnoho našich členů je dlouhodobě aktivních v charitě, v léčebnách dlouhodobě nemocných nebo pečuje o nemocné a seniory ve farnostech a nebo se starají o stárnoucí a nemocné členy našeho řádu, kterých je také hodně.

Proto jsme v národní radě minulý rok na jaře schválili téma formačního setkání: Jak přistupovat ke starým a nemocným.“.Bylo to především téma našeho Františka Reichela, který nesl ve svém srdci všechny ty , kteří už se pro svůj věk nemohou  s námi scházet na společenstvích a který se je snažil zapojit do modlitební skupiny, aby byli i nadále něčím užiteční a neustále nám naše stárnoucí členy připomínal jako náš prvořadý úkol. Formátorka Lída Holásková ještě před svým onemocněním seminář promyslela a zorganizovala.

Ti kdo se připojí budou moci mezi sebou diskutovat ve skupinkách 

Samotné formační setkání má u tebe doma předehru:

Poslechni si postupně dvě hodinová videa 1) Marie Svatošové 2) od M Br. Martina Richarda Macka OH (Milosrdní bratři Brno)

Poslechni si oba příspěvky a udělej si z nich poznámky. pro seminář. A dále – odpověz na dvě otázek a pošli je před seminářem na adresu info@frantiskani.cz

OTÁZKY

  • Jaké přístupy ke starším osobám a nemocným se ti osvědčily ?
  • Kolik lidí ve vašem společenství sloužilo před pandemií v LDN, nemocnicích, v domácnostech?
  • Připrav si doma tvůj příběh s přístupem, péčí a komunikací se seniory a nemocnými. (připadně ho i napiš a pošli, jestli máš k tomu sílu)

(LFK)

MUDr. Marie Svatošová – Klíč k pochopení duchovních potřeb nemocného
Spěchá na seminář